Balkongmatta - Massor med balkongmatta

Balkongskydd

Mer om Balkongskydd

Balkongskydd är ett skydd mot väder och vind men även skydd mon insyn. Det finns flera olika typer av balkongskydd som definieras av materialet men även på om balkongskyddet är rörligt och flyttbart. De vanligaste balkongskydden som finns är:

  • Balkonskydd av Glasfiber
  • Klar Plast
  • Korrugerad semitransparant plast eller färgad plast
  • Balkongskydd tillverkad av markisväv

Ett balkonskydd kan antingen vara fast monterat på eller längs balkongräcket men det kan också vara möjligt att höja upp balkongskyddet. Det finns även de balkongskydd som snabbt och enkelt går att flytta från ena sidan av balkongen till andra för att kunna skydda mot solen eller vinden men så det är öppet på ena sidan.

Utdragbart balkongskydd

Det finns utdragbara balkongskydd som både går att dra ut i höjdled eller som går att dra ut i längdsled. De utdragbara balkongskydden är mycket praktiska eftersom de snabbt och lätt kan ge ett bättre skydd mot solen eller vinden.

De utdragbara balkongskydden kan tillverkas i längre på upp till 3 meter vilket räcker för de flesta balkonger eftersom det går att placera ett balkongskydd i varje ände på balkongen.

Tillstånd att sätt upp balkongskydd

Tillstånd att sätt upp balkongskydd

Du ska alltid undersöka om du får sätt upp ett balkongskydd.

I en hyreslägenhet ska du undersöka med hyresvärden och det är OK att sätta upp ett balkongskydd. Många bostadsbolag har bestämt vad som gäller för regler för balkongskyddet som t.ex. storlek, färg och leverantör.

Om du bor i en bostadsrätt ska du alltid undersöka med bostadsrättsföreningen om det är tillåtet att sätta upp en balkongskydd. i många bostadsrättsföreningar finns det bestämmelser hur balkongskydden ska se ut så kolla alltid med styrelsen först.

Alternativ till balkongskydd

Det finns andra solskydd än balkongskydd och även kan skydda till mot väder och vind. De vanligaste typerna av väderskydd som sätts på en balkong är:

  • Markiser
  • Parasoller
  • Inglasning av balkongen

Mer info om balkongmattor

Här kan du får reda på mer om balkongmattor, terrassmattor och altanmattor.

Meny - Balkongmatta
Till förstasidan på www.balkongmatta.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter